Virág  2008.07.01

 

Köntös Virág hírlevele

Kellemes VAKÁCIÓT mindenkinek! 

Az idei első Hírlevelem 01.07-én (régen volt) írtam nektek, most igyekszem pótolni a beszámolást az azóta történt eseményekről...

Kedves Ismerőseim, Barátaim!

Nagyon mozgalmas volt az elmúlt félév. Rengeteg dolog történt az iskolákban is és a különböző kultúr- és sport eseményenyeken, amiken résztvettem.

Utolsó napok az alsó tagozat játszó kertjében: Virág(én), Betta, Oti, Ildi, Betti.

Virág_Betta_Oti_Ildi_Betti

Haladjunk visszafelé. Az iskolában a IV. osztályt végeztem jeles eredménnyel, két tárgyból dicsérettel. Sajnos megszakadt a kitűnő sorozatom, mert matekból becsúszott egy "jó" jegy (négyes). Felső tagozatos lettem, el kellett búcsúznom Erika nénitől, aki négy évig okított engem sok jóra és szépre, amit ezúton is köszönök neki.                

A Zeneiskolában viszont ismét kitűnő lettem, minden tárgyból dicsérettel, tanáraim Ildikó néni, Judit néni és Erzsike néni türelmes segítségével. Nagyon jók voltak az évzárók. Az iskolában Laci bácsi (ZiziLabor) tanítványai nagyon "ütősök" voltak.         A Zeneiskolai évzáráson én is énekeltem a kórusban, Gershwin: Swanee című híres dalát zengtük, de nagyon.

Swanee, úgy szeretlek, úgy szeretlek én, drága Swaneem, melletted nőttem fel! A szívem most is csak terólad énekel. Ó Mami hozzád bújva élni újra jó lenne nagyon. Sokfele jártam éveken át...

Évzárások elött Erdei Iskolában voltunk Bogácson, nagyon-nagyon sok élményt gyűjtöttünk be. Klikk a fotóalbumra és az élménybeszámoló vázlatára. 

A gyáli Peremvárosi Tavak-on készült a kép, melyen Erika néni zöld-ül. A papirgyüjtési első helyünkért kaptuk a kirándulást: Katt

Családi Nap hozta össze a tanulókat, tanárokat, szülőket a főzni, enni és játszani szerető Adysokat. A IV/A babgulyás kategóriában első lett. Egy kép a "tekintélyes" zsűriről. Erika nénin napszemüveg a zsűrin napszemüveg hiánya látható.

Tekintélyek

A hagyományos, Kistérségi Kamarazenekarok találkózóján Zsani barátnőmmel egy zongora négykezessel képviseltük a várost.                                                        

A XVIII. kerületi uszodában rendezett korosztályos verseny hátúszó számában az amatőrök között az első lettem, ami a profikkal összesítve a hatodik helyet jelentette.                                                                                                    

Tavasszal szintetizátorral jártam a városi óvodákat és zeneiskolai társaimmal a tanárok segítségével népszerüsítettük a Kodály Zeneiskolát a kisebbek között. Első általánossal egyidőben illik kezdeni a zenei előkészítőt egy kis szolfézs bevezetővel.

Az alsó tagozatos komplex tanulmányi verseny iskolai fordulóján IV. helyezést értem el, így a megyei döntőn iskolánk második tartaléka voltam. Nagyon érdekes és minden szempontból hasznos volt a felkészülés, ami kb két hónapig tartott, múzeumok, könyvtárak, Budai Vár, Visegrádi Vár meglátogatása is bele tartozott. A verseny témája a reneszánsz volt.                                                                                                    

Jótékony hangversenyen énekeltem a kórusban, ahol két kis beteg részére 450 ezer forintot sikerült gyűjteni.                                            

A Zeneakadémiára volt bérletem, ahol ifjúsági hangversenyken vettünk részt, szép is volt, jó is volt, de a nagy orgonát egy alkalommal sem szólaltatták meg, sajnos.

Megnyertem a Városi helyesíró versenyt, immár másodszor. Nagyon egyszerű volt a taktikám mindkét alkalommal, csak arra ügyeltem, hogy az iskolai versenyen harmadik legyek és akkor a városin első vagyok. Bejött. Eddig kétszer.

Anyukám mindkét iskolától okleveles elismerést kapott a tanévben végzett segítő munkájáért. Tőlem is nagyon sok hálát érdemel! Én az eredményeimmel mutattam ki köszönetemet. Csak az a "jó" jegy matekból, az ne lett volna.                           

A végére összekevertem a sorrendet és kihagytam néhány dolgot de talán nem is baj mert gondolom eluntátok már olvasni. 

Vakáció                                        

 

Sziasztok. Ide írjatok levelet

blogom   (Design by: Virág)


Home

Copyright (c) 2005-2008 Virág

[Leiratkozás a hírlevélről ]